Verksamhet 2022

Öppet hus på Runhälla 11.3->

Öppet hus på Runhälla varannan fredag (jämna veckor) med nytt startdatum: 11.3 kl. 18. Kom med och lär känna byborna i Långvik, stor som liten. -> 20.5

Mimmit konsert för barn i dagisålder 5.3

I samarbete med Luckan i Kyrkslätt bjuder föreningen på konsert av Mimmit lördagen 5.3 kl. 15-16 i Runhälla, som en del av barnens Kulturkarameller. Anmälning via länken: https://tinyurl.com/mimmitrunhalla

Årsmöte 24.3 kl. 18
Kyrkslätts Skärgårds Ungdomsförening Runhälla r.f. önskar välkomna nya och gamla medlemmar till stadgeenligt årsmöte 24.3.2022 kl. 18. Förutsatt att läget tillåter ordnas mötet i föreningshuset Runhälla

Together@Karuby 20.5 kl. 18-20
Vårsäsongen avslutas med utomhusevenemang för bybor i alla åldrar. Vi spelar 4 mål och bjuder på grillkorv och saft.

Talko 22-23.5
Vi målar staket, oljar fönsterkarmar, tvättar fönster, krattar gården och skottar sand kring lekställningarna. Söndag 22.5 kl. 11-14, måndag 23.5 kl. 16-19.

Komedikväll på Runhälla lördagen 11.06.2022

Kom med och njut av ett gott skratt tillsammans med vänner och bekanta! Lördagen 11.6 ordnar Kyrkslätt Skärgårds Ungdomsförening Runhälla r.f. (KSUF) en Komedikväll på Runhälla i samarbete med Svenska Kulturfonden, Ohjelmakauppa och Is it Cooking. På scenen Thomas Oredsson (Sverige), Janne Grönroos och Anna Rimpelä. Underhållningen på svenska. Föreningen bjuder på en bit mat, utöver detta försäljning av snacks och dryck under hela tillställningen.

Tidpunkt: 11.6.2022 kl. 18.00->24.00
Åldersgräns: 18 åringar->
Pris: 35€/person
Anmälningar: Via länken: https://forms.gle/aLXRVQ7cm2vYc2ut5 
Bokningen bekräftas i samband med betalning av biljetter. Vi uppger betalningsuppgifter per e-post efter gjord anmälan.
Anmälningstid: ->1.6.2022
Vi har en begränsad mängd platser, passa på att anmäla dig i god tid!
Biljettförsäljning vid dörren (förutsatt att det finns lediga platser)

 

Matlagningsklubb för barn & vuxna, hösten 2022
Föreningen planerar en matlagningsklubb för barn i ålder 5-7 år. Tillsammans med 1 förälder bjuds barnen in till Runhälla för att kocka tillsammans. Tidtabell: 3 kvällar i augusti 2022. 

Pris: 30€/kurs för 1 vuxen och ett barn (3 gånger)
Dragare: Louise Mérus
Mer information om anmälningsmöjligheter då datum för kursen har fastställts.

Trädgårdsskötselskurs
Föreningen planerar arrangera en trädgårdsklubb för medlemmar i alla åldrar. Tillsammans skulle deltagarna erbjudas möjligheten att prova på olika former av odling och sådd, samt diskutera trädgårdserfarenheter tillsammans.
Planerad starttid: augusti

Fobollsklubb för barn i dagisålder
Föreningen fortsätter bjuda ut huset till dagisbarnen för gemensamma fotbollsstunder med föräldrarna.

 

Har du förslag på verksamhet för 2022? Hör av dig till ksufinfo@gmail.com

 

För hösten planeras fortsättning på klubbverksamhet, Svampkväll, Arkiveringskväll, Julgransresning, De vackraste julsångerna, Julbasar och mycket mer. Du kan följa med kommande evenemang via Föreningsnytt i Kirkkonummen Sanomat, våra hemsidor www.ksuf.fi eller Facebook. Du når oss bäst via ksufinfo@gmail.com Mer detaljerad information om kommande evenemang skickar vi per e-post i våra medlemsbrev. Därför är det viktigt att du meddelar din e-postadress i meddelandefältet då du betalar din medlemsavgift.


Vi iakttar rådande begränsningar och rekommendationer under alla våra evenemang.

Vi beaktar de rådande omständigheterna: 
Vi följer THL:s och undervisnings- och kulturministeriets säkerhets- och hygienanvisningar vid arrangemanget. Vi hoppas att även besökare respekterar rådande läge: kom på fest enbart om du är symtomfri  avbokningsmöjlighet finns om du insjuknar.  Vi förbehåller oss rätten att avboka evenemanget ifall smittoläget skulle ändra. Vid en eventuell avbokning returnerar vi deltagaravgifter till de anmälda. 


Verksamhet 2021

Julbasar@Runhälla 19.12 

Föreningen planerar ordna traditionsenlig julbasar 19.12, vi är måna om besökarnas hälsa och välmående. Under basaren 19.12 tar vi Covidintyget (Coronapasset) i bruk. 

Enligt restriktionerna införda av Regionförvaltningsverket i Södra Finland för tiden 4-31.12, begränsas inomhusevenemang till ett antal på högst 20 personer, ifall inte Covidintyget tas i bruk. 

Under basaren 19.12 tas Covidintyget i bruk som ett alternativ till dessa sammankomstbegränsningarna. Intyget krävs för hela tillställningen. Covidintyget kontrolleras hos personer som är över 16 år i samband med att de kommer till evenemanget. 

De vackraste julsångerna@Runhälla 30.11 kl. 18.30

I samarbete med Kyrkslätts svenska församling öppnar föreningen dörrarna för konsert med julstämning. Kom med och upplev "De vackraste julsångerna" på Runhälla, tisdagen 30.11 kl. 18.30. 

Vi följer regionförvaltningsverkets begränsningar (25.11-24.12.2021), och erbjuder begränsade mängder sittplatser med lämpligt avstånd. 

Julgransresning@Runhälla 28.11 kl. 15-17

Kom med och hjälp oss resa & klä gårdsgranen för i år. Med gemensamma krafter sprider vi ljus i byn. Föreningen bjuder på glögg.

Fyrkväll på Runhälla 7.11 kl. 18, arrangör Finlands Fyrsällskap

Finlands Fyrsällskap ordnar en filmkväll på Runhälla, under kvällen visas Porkala filmen.

Young2021@Runhälla 21.10 kl. 18-

Höstlovet är här & lediga dagar innebär extra tid på kvällarna. Föreningen ordnar biokväll på Runhälla för byns skolbarn, 21.10 kl.18->

Young2021@Runhälla 17.9 kl. 18-

Vad önskar du som ungdom dig av föreningslivet i vår by? Kom med på en planeringskväll till Runhälla tillsammans med KSUF och FBK. Vi bjuder på snacks & utrymme, du bjuder på idéerna. Målgrupp: Ungdomar i åldern 12-17.

Talko@Runhälla 26.8 kl. 17-20 

Vad kunde vara ett bättre sätt att lära känna nya bybor? Än en gång står grillen varm och kaffet är kokat i väntan på de glada talkokrafterna. Alla välkomnas med.  

Together@Karuby 29.6 kl. 17-19

Samvaro för hela familjen. Vi träffas på sportplanen för att umgås och röra på oss tillsammans. På planen spelas fyra mål, för de yngre ordnas en hinderbana på skolgården. Föreningen bjuder på grillkorv & saft.